Hoe kies je de geschikte naam voor je site?

Wanneer je een website zoals een webshop begint, moet je natuurlijk met allerlei dingen rekening houden. Eén van deze dingen is natuurlijk het bedenken van een geschikte naam of domein voor je onderneming, want je gaat er waarschijnlijk nog lang aan vastzitten. Omdat er natuurlijk een heleboel bij komt kijken, lees je in deze blog waar je bij het kiezen van een geschikte naam rekening mee moet houden.

Kies een beschrijvende naam…

Uit jouw naam moet voor klanten blijken waar jouw bedrijf zich mee bezig houdt, want dan weten ze wat ze van je kunnen verwachten. Als je een ambigue naam als “Ideeënwereld” kiest, kan het voor klanten erg onduidelijk zijn wat jouw bedrijf ze kan bieden.

… maar maak hem niet té beschrijvend

Het is echter wel van belang om je naam niet alleen beschrijvend te maken. Hierdoor kan je namelijk juridisch in de problemen komen. Wanneer jij bijvoorbeeld kiest voor de naam “Fysio Alkmaar” en iemand anders voor de naam “Fysiotherapie Alkmaar”, zou de ander een rechtszaak tegen jou aan kunnen spannen, omdat jullie namen te veel op elkaar lijken. Het beste is een combinatie van een beschrijvend element, met een unieke naam om je te onderscheiden van de rest. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld “Greentree hoveniers”.

Check of je naam niet al bestaat

Naast dat je in de problemen kan komen wanneer je een naam hebt die ongeveer hetzelfde is, kan het natuurlijk ook zo zijn dat je precies dezelfde naam hebt bedacht. Om dit te voorkomen, check je in het handel- of merkenregister of je merknaam niet al bezet is door een ander. Let hierbij ook op enkel- of meervoud of een andere volgorde. Check daarnaast of een bijpassend domein nog beschikbaar is en registreer dit op tijd. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *