Wat doet een SEO specialist?

Als website-eigenaar ben je waarschijnlijk druk bezig met het binnenhalen van verkeer. Dit kan je doen door bakken met geld aan advertenties uit te geven, maar je kan er ook voor kiezen om je organische verkeer omhoog te krijgen. Om dit te doen moet je goed ranken in de zoekmachines. Dit doe je niet zomaar, maar is een lastig proces. Zoekmachine Optimalisatie, beter bekend als SEO, is essentieel hiervoor. Het voordeel van SEO is dat de goede rankings die je behaald voor lange termijn ongeveer hetzelfde blijven. Bij advertising zijn je topposities meteen weg wanneer je geen budget meer hebt. Hiernaast skippen veel mensen tegenwoordig de advertenties in Google en gaan direct over naar de goed rankende websites.

Het werk van een SEO specialist

SEO is lastig. Wanneer je een goede SEO campagne wilt opzetten heb je de juiste kennis en ervaring nodig. Een SEO specialist is iemand die gespecialiseerd is in het omhoog krijgen van een website in de zoekmachines. Deze persoon snapt dus hoe Google werkt en koppelt dit aan het zoekgedrag van mensen. Door naar de website te kijken hoe zoekmachines het ook doen kan een SEO specialist een website optimaliseren om beter te ranken en een hogere ranking zorgt voor meer verkeer.

Herkennen van een goede SEO specialist

Voor veel mensen is het voordelig om een extern bedrijf in te huren om hun SEO werk te doen. Het in dienst nemen van een FTE voor SEO is namelijk relatief erg duur. Het is dan wel belangrijk dat je op zoek gaat naar een goede SEO specialist, maar hoe herken je deze? Het beste advies wat ik kan geven is om je gezonde verstand te gebruiken. Sommige bedrijven beweren dat ze jou in drie maanden in de top kunnen krijgen, maar op bepaalde keywords is dit simpelweg onmogelijk. Kijk dus naar hoe realistisch je de communicatie schat. Hiernaast is het handig om reviews en ervaringen van andere door te nemen voordat je contact op neemt.

Zoek je nog een SEO specialist met jarenlang ervaring met SEO en linkbuilding? Dan ben je bij de ReputatieFabriek aan het juiste adres!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *