Een app of een mobiele website laten ontwikkelen?

Bijna iedereen heeft tegenwoordig een smartphone. Dat betekent dus ook dat het aandeel mensen die iets op internet op willen zoeken, dat op hun mobiel doen. Als ondernemer kun je hier goed op inspelen met een app of een mobiele website. Maar welke van de twee kies je? In deze blog lees je de voor- en nadelen van beide zodat je zelf de afweging kan maken welke optie het beste bij je wensen past.

Mobiele website

Een mobiele website is een versie van je website, geoptimaliseerd voor de kleine schermen en andere schermverhoudingen van mobiele apparaten. Het heeft dus ook dezelfde functie als de desktopversie van je website. Het voordeel van een speciale mobiele site is dat afbeeldingen sneller worden geladen. Ook is een mobiele website goedkoper om te ontwikkelen en beheren dan een app. Wel zijn de functionaliteiten van een smartphone of tablet die je kan benutten beperkt bij een mobiele website. De camera en het kompas kunnen bijvoorbeeld niet gebruikt worden, waar dit bij een app wel kan.

App

Hoewel een app dezelfde functie als een mobiele website kan hebben, kan het ook een extensie zijn van je website, met andere functionaliteiten. Hiermee kunt je als merk meer naamsbekendheid krijgen of de gebruiker extra diensten aanbieden (denk bijvoorbeeld aan de mobiel betalen app die verschillende banken tegenwoordig aanbieden). Bij het ontwikkelen van een app zijn er veel meer mogelijkheden in vergelijking met een mobiele website, omdat er minder beperkingen zijn. Wel geldt dat apps ontwikkeld moeten worden voor een speciaal platform, zoals iOS, Android of Windows 7. Eén design is dus niet toepasbaar op alle platformen, waar dat bij een mobiele website wel het geval is. Je moet dus meerdere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *