Webdesign trends voor 2020

Het is alweer even 2020, een nieuw jaar met nieuwe kansen om mensen met je website te overtuigen. Maar hoe ga je mee met de tijd en hou je het design van je website helemaal up to date? In deze blog lees je de webdesign trends voor 2020.

Simpele layouts

Tegenwoordig geldt voor webdesign: less is more. Doordat het overzicht zo simpel mogelijk en zonder al te veel poespas is ontworpen, kan de gebruiker makkelijker vinden waar hij naar op zoek is. Wanneer de gebruiker lang moet zoeken, zal hij gefrustreerd raken. Met een te ingewikkelde layout kan je dus potentiële klanten wegjagen. 

Asymmetrische layout

Hoewel de meeste mensen een simpele layout prefereren, kan je de layout wel een beetje spannender maken door hem asymmetrisch te maken. Dit is geen nieuwe trend, maar zeker nog relevant om op voort te borduren in 2020. Er moet wel bijgezegd worden dat dit soort layout erg lastig te ontwerpen is, omdat het geheel er al vaak rommelig en chaotisch uit gaan zien. Een uitdaging dus, maar wanneer het goed wordt gedaan, is het eindresultaat het waard.

Gebruik illustraties in plaats van foto’s

Illustraties zijn het helemaal in 2020! Het is namelijk niet alleen een manier om je website er levendiger uit te laten zien, maar je kan je branding er ook mee versterken. In een illustratie kan je je huisstijl namelijk veel meer laten doorschemeren dan bijvoorbeeld in een foto. Daarnaast zijn illustraties veel tijdlozer dan bijvoorbeeld foto’s. Zo is je site een illustratie gelijk voor een langere tijd toekomst-proof, terwijl je om de paar maanden weer foto’s zou moeten maken om je site met de tijd mee te laten gaan. Hoewel stock-foto’s ook een goedkoper optie zijn, geeft dit je website wel een onpersoonlijk tintje. Hoewel er veel verschillende stijlen illustraties zijn, zullen 3D- en isometric illustraties in 2020 erg populair zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *