Waar je aan moet denken bij het beginnen van een webshop

Dus jij wil je eigen webshop beginnen? Goede keuze, want we doen steeds meer van onze aankopen op het internet, klanten genoeg dus. Maar waar vraag is, is aanbod. Door de moordende concurrentie is het runnen van een succesvolle webshop beslist geen makkelijke opgave. Daarom is het belangrijk om vanaf het begin al scherp te zijn. In deze blog lees je waar je allemaal rekening mee moet houden wanneer je je eigen webshop op wil zetten. 

Domein

Denk na bij welke hostingpartij je je webshop wil gaan hosten. Belangrijk hierbij is dat je onder andere kijkt naar de snelheid die hostingpartijen aanbieden, want dit is een belangrijke ranking factor bij SEO. Bedenk hierbij ook hoe je webshop wil gaan noemen. Kies een naam die goed bij je visie en aanbod past, zodat het voor klanten meteen duidelijk is wat ze kunnen verwachten. Kijk ook of er een geschikte domeinnaam voor je gekozen naam beschikbaar is. 

Praktische zaken

Je moet natuurlijk ook nadenken over een aantal praktische zaken wanneer je een webshop begint. Welke betaal- en verzendmethodes ga je bijvoorbeeld aanbieden? Een belangrijk aspect bij deze keuze is het kostenplaatje: hoe veel rekenen ze je per bestelling? Zeker voor een beginnende webshop is dit van belang, want in het begin telt elke cent. Ook is het belangrijk om beoordelingssites in de gaten te houden. Als je veel negatieve feedback op dit soort sites krijgt, is het wellicht tijd om iets te veranderen. Luister naar je klanten, als zij niet tevreden zijn, zullen ze ook niks meer bij je kopen. Kijk ten slotte of je webshop in aanmerking komt voor een keurmerk. Aan zo’n keurmerk zien potentiële klanten zien dat jij een betrouwbare webshop bent, waardoor ze eerder geneigd zijn iets te kopen op je webshop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *