Waarom een open source CMS de toekomst is

Wanneer je een besluit een website te laten ontwikkelen, is een van de belangrijkste dingen waar je van tevoren over na moet denken welk Content Management Systeem (CMS) je neemt. Hiermee kan je zonder al te veel technische kennis zelf allerlei dingen zoals afbeeldingen, blogposts of formulieren op je website publiceren. Hier heb je twee keuzes in: open source of closed source. Steeds meer ontwikkelaars zijn fan van open source CMS’en. Waarom? Dat lees je in deze blog.

Wat is een open source CMS?

Een open source CMS is een CMS waar je, in tegenstelling tot een closed source CMS, geen licentiekosten voor hoeft te betalen. Dit betekent dus dat een open source gratis te gebruiken is. Iedereen is als het ware eigenaar. Dit is dus al één van de voordelen: de kosten voor dit soort CMS is lager. Ook als je later features toe wil voegen, blijft dit gratis.

Onafhankelijkheid

Omdat elke gebruiker van een open source CMS in principe eigenaar is, is er niet één partij waarvan je afhankelijk bent. Dit wil ook zeggen dat je makkelijker over kan stappen wanneer je niet tevreden bent met je huidige aanbieder. Wanneer een producent van een closed source CMS om watvoor reden dan ook het CMS niet meer aanbiedt, kan je het systeem niet blijven gebruiken.

Innovatief

Omdat een open source CMS wordt bijgehouden door een community van ontwikkelaars, beschikken deze altijd over de laatste updates en nieuwste functies. Hierdoor is een open source CMS altijd up-to-date. Dit betekent dat je bij het gebruiken van een open source CMS altijd kan kiezen uit de nieuwste en vooral de meeste functies. Als je een hele uitgebreide en complexe website met veel functionaliteiten wil, heb je bij een open source CMS veel meer keuze. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *